Home iPhone X

iPhone X

Nieuwste smartphones minder populair?
Sinds 1 mei worden inkomenstoetsen gedaan bij het aanvragen van mobiele abonnementen waarbij een toestel voor meer dan 250 euro meegefinancierd worden. En dat net voordat de smartphone fabrikanten hun paradepaardjes introduceren. Waarbij de waarde kan oplopen tot wel € 1.300,00 zoals bij de iPhone X het geval is.

Minder afname in 2017?

Het lijkt erop dat steeds meer consumenten ervoor kiezen om los hun toestellen af te nemen. Dit omdat je dan een inkomenstoets en BKR registratie kan omzeilen. Maar of ze ook bereidt zijn om bedragen van boven de 1.000 euro extra neer te tellen is de vraag. Jarenlang zijn er abonnementen verkocht, waarbij de toestelfinanciering in het abonnement verwerkt zat. Dat vonden consumenten ook prettig, want 40 euro per maand is makkelijker op te brengen dan ineens 800 euro. De eerste getallen moeten nog binnenkomen, maar de eerste geluiden laten zien dat er een toename is in het aantal verkopen van losse toestellen en sim only abonnementen.

Toptoestellen van 2017

De smartphone markt is enorm in beweging en de concurrentie barst weer hevig los. Als eerste kwam Samsung met het vlaggenschip de S8, een sterke opvolger van de s7, nog een tikkeltje groter, sneller en beter. Apple lanceerde in september de iPhone X en iPhone 8. Twee super toestellen met krachtige systemen en unieke features als Face ID en een 3d camera. En wat onverwachts dit jaar Lanceerde Google ook twee toestellen de Pixel 2 en Pixel XL. Deze met Oled gemaakte schermen bieden een sterk alternatief voor de andere telecomreuzen. Ook dit toestel, hoewel nog niet in Nederland beschikbaar ligt met een prijs van tegen de € 950,00 aan de bovenkant van de markt. Of Google ook op dit vlak een marktleider gaat worden is nog af te wachten. Ze hebben in ieder geval nog een hele weg te gaan.

Tips voor extra voordeel

Overweeg je nu toch zo’n topper aan te schaffen. Hou dan in de gaten dat prijzen van smartphones in het begin zelf boven de adviesprijs kunnen liggen, maar dat deze ook snel kunnen dalen. Heb je iets geduld, laten we zeggen een maand of 4. Dan kan je dat al 100 euro schelen. Ook kan het dan al best zijn dat er refurbished toestellen beschikbaar zijn, dit zijn toestellen die terug zijn gestuurd naar de leverancier en die gerepareerd zijn. Je krijgt dan een volledige garantie, maar wel een scherpe prijs. Zo loop je toch met een nieuwe topper rond, zonder de absolute top prijs te betalen.

 

Bron: https://www.iphone-x.nu/